Prijs Van Een Teckel? Aankoopprijs En Andere Kosten Van ... - Teckel kopen - PuppyWereld.be

Published Dec 19, 22
3 min read

Wanneer Zou Een Dwergteckel Kunnen Worden Gedekt - Teckel kopen - PuppyWereld.be

Niet te veel laten springen of trap op en trap af laten rennen, zeker niet te zwaar laten worden en voldoende verantwoorde beweging geven in de vorm van veel wandelen. Foto bron: Langharige Teckel Daxx van Angela Bruynswyck. De vachtverzorging van de Teckel is afhankelijk van zijn vachtsoort. De korthaar heeft weinig nodig, maar de langhaar vraagt wat meer aandacht, met name op de plaatsen waar klitten kunnen ontstaan.

Teckels hebben vrij snel te lijden onder een slecht gebit en daarom dienen tanden en kiezen goed schoongehouden te worden. Dat kan door voldoende kauwmateriaal aan te bieden zodat de hond daarmee zelf zijn gebit kan reinigen, maar tandenpoetsen is geen overbodige luxe. Soms raken de nagels van de Teckel de grond net niet, waardoor ze te weinig afslijten.

Tekst: Jolien Schat, Overname alleen toegestaan na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de auteur. Met dank aan Judith Lissenberg voor de redactie (teckel hond kopen).

Teckel: De Actieve En Eigenwijze Gezelschapshond - Teckel kopen - PuppyWereld.be

De spreekwoordelijke trouwe blik van de teckel heeft het hart van menigeen dierenliefhebber harder doen slaan. Hier kom je alles te weten over de kleine teckel, ook wel dashond genoemd. Dashonden kan men gemakkelijk herkennen aan hun lichaamsbouw: de korte benen dragen een gespierd, langgerekt lichaam. Een rechtopstaand hoofd met hangoren behoort ook tot de teckel-standaard - puppywereld.be.

Daaraan heeft hij de bijnaam „Sausage Dog“ te danken. Ondanks het feit dat de poten kort zijn, bewegen de vertegenwoordigers van dit ras over het algemeen snel. De compacte honden worden over drie maten verdeeld. De standaard teckel weegt tot 9 kilo. De dwergteckel is al wat kleiner met een borstomvang van 30 tot 35 cm en een gewicht van 6-7 kilo.

Teckels komen oorspronkelijk uit Duitsland, waar dit ras vermoedelijk in de Middeleeuwen gefokt werd. Sind het einde van de 19e eeuw wordt er niet alleen voor de adel gefokt. Sinds 1925 is er een standaard. Een dashond was een betrouwbare metgezel voor jagers en werd vooral ingezet voor de zelfstandige jacht op dassen en vossen.

Honden En Katten Kweken - Vlaanderen - Teckel kopen - PuppyWereld.be

Wat Kost Een Hond Per Maand? - Hondenblog -  Teckel kopen - PuppyWereld.beAls Een Puppy Geboren Is: Wat Gebeurt Er Daarna? - Teckel kopen - PuppyWereld.be

De teckel moest de dieren uit hun dassenburcht of vossenhol jagen. Dat was de belangrijkste taak van de teckel. Het was niet de bedoeling dat hij in gevecht ging met het dier. Maar ook bovengronds laat de teckel zijn kwaliteiten zien, zoals bij het zoeken van sporen. Tegenwoordig is de teckel een geliefde metgezel en wordt hij maar zelden als werkhond ingezet.

Hij gaf een van zijn viervoeters zelfs de naam „Napoleon“. Zijn laatste dierlijke metgezellen liggen naast de sarcofaag van hun wereldberoemde baasje. Als jachthonden waren dashonden lange tijd een privilege van de adel. Veel machtige personen lieten zich door deze viervoeter om de poot winden. Keizer Wilhelm II. liet zelfs een monument maken voor zijn lievelings-teckel Erdmann met het opschrift: "Ter nagedachtenis aan mijn trouwe Teckel Erdmann (1890-1901) W[ilhelm] II“.

Teckel Hondenvoer Goedkoop Online Kopen Bij -  Teckel kopen - PuppyWereld.beTeckel, Rasfiche : Karakter, Opvoeding En Gezondheit - Teckel kopen - PuppyWereld.be
Ntc - Nederlandse Teckelclub – Voor Teckelliefhebbers En ... -  Teckel kopen - PuppyWereld.beHernia Teckels: Operatie Niet Altijd Nodig - Teckel kopen - PuppyWereld.be
Weet Jij Hoeveel Een Hond Per Maand Kost? -  Teckel kopen - PuppyWereld.beTeckel Adopteren Of Herplaatsen - Teckel kopen - PuppyWereld.be

Ook creativelingen weten de slimme hondjes te schatten en laten zich door de vierbenige muzes insprireren: de schilder Pablo Picasso en zijn teckel Lump waren onafscheidelijk. Dat bewijzen talrijke foto’s van dit harmonieuze duo. De kunstenaar Andy Warhol vereeuwigde zijn teckels Archie en Amos in veel van zijn werken. Toen de dashond niet meer alleen het privilege van de adel was, veroverde hij in hoog tempo de harten van dierenvrienden in heel Europa.

Navigation

Home